Gambaran keseluruhan.

Perlindungan insulin darah meningkatkan risiko anda untuk pra diabetes serta penanaman gaya 2 kencing manis. Ramalan rintangan insulin hormon adalah hanyalah satu petunjuk. Anda boleh menguruskan untuk mengelakkan masalah kencing manis dengan cara sihat pilihan hidup, yang terdiri daripada latihan yang kerap dan makan diet yang seimbang.

Penuding rejim Diet.

Itulah biasanya yang terbesar untuk memilih menu penuh, diedit, serta mengelakkan daripada barangan makanan diproses yang bersedia. Makanan yang diproses, seperti breadstuffs berwarna sangat putih, Mee, nasi dan minuman ringan, digest sangat cepat dan juga merejam darjah glukosa darah. Ini memerlukan rawatan tambahan pada pankreas, membuat hormon fizikal, insulin hormon.Penuding rejim Diet.

Lemak terhidroksida sebenarnya telah dikaitkan dengan darah insulin perlindungan. Sihat, tidak digalakkan berlebihan lemak, termasuk orang-orang di bawah adalah benar-benar pilihan yang lebih baik. Memakan barang-barang makanan Berserat tinggi dan juga campuran makanan, bukan sahaja karbohidrat sahaja, boleh mengurangkan penghadaman serta tekanan dari pankreas.Sayur-sayuran.

Betul-betul di sini adalah sebenarnyasesetengah makanan yang anda juga boleh mencampur dan mencocokkan untuk memenuhi makanan seimbang, Walau bagaimanapun, apa-apa untuk dimakan.

Sayur-sayuran.

Sayur-sayuran yang rendah kalori serta tinggi dalam benang, membuat mereka semua makanan yang sesuai untuk individu yang ingin menguruskan paras gula darah mereka. Yang paling ideal kemungkinan benar-benar bersih, rendah-natrium boleh, dan sayur-sayuran beku.

Pilihan seimbang termasuklah bayam hijau, lada meriah, tomato, Permainan mesra alam, termasuk bayam hijau. Kai LAN, serta kale dan cruciferous sayur-sayuran seperti kubis, cauliflower dan kecambah Brussels. Ekstrak tumbuhan boleh kelihatan sihat dan seimbang, mereka biasanya akan pasti tidak seperti pembungkusan dan biasanya tidak kasar seperti sayur-sayuran segar.

Produk buah-buahan.

Makanan pada sesetengah produk buah-buahan untuk serat, vitamin dan mineral. Pilih buah-buahan segar atau berais. Luas boleh arrays tanpa sugarcoated adalah benar-benar halus dalam jumlah yang kecil, tetapi mereka tidak mempunyai gentian yang kedua-dua produk buah-buahan segar dan berais anggap bahawa lapisan kulit diambil.

Pergi dengan produk-produk buah-buahan yang lebih besar sebenarnya dalam benang, termasuk epal, beri, buah-buahan, mangga, mempelam, serta anggur. Kekal jelas jus buah-buahan, mudah yang memartabatkan glukosa darah seberapa segera yang boleh kerap soda.

Susu memberikan anda kalsium-mineral yang anda perlukan untuk mempunyai putih Mutiara yang sukar dan tulang. Pilih tanpa lemak, rendah lemak, atau nonfat susu dan yogurt asli unsweetened.

Pintasan semua tenusu serta lemak penuh yogurt asli, diberikan bahawa penggunaan yang tinggi lemak tepu, yang ditemui dalam lemak badan haiwan, sebenarnya bersambung dengan rintangan insulin. Jika anda membuat satu susu alternatif pahit usaha karbohidrat tidak toleran, seperti beras, almond atau soya berkubu produk tenusu.

Seluruh permukaan.

Kaya dengan vitamin, serat dan mineral, keseluruhan-bijirin makanan sangat benar-benar sesuai untuk penghidap perlindungan insulin. Sesetengah orang merasa bahawa borang dari karbohidrat adalah penting untuk mengelakkan kencing manis, tetapi sumber karbohidrat yang seimbang, keseluruhan, mentah malah sumber tenaga yang benar-benar baik untuk sistem badan. Seluruh permukaan.

Ia adalah benar-benar penting sahaja perlu diberi perhatian untuk memilih sihat dan seimbang, bertapis permukaan setinggi yang boleh dicapai. Ia adalah benar-benar berguna untuk makanan ini untuk makan seperti makan bersama, bersama-sama dengan kedua-dua protein sebagai lemak, seperti ini boleh membantu mengelakkan pancang glukosa darah.